torstai 10. marraskuuta 2016

Silja Symphony / Tukholma - osa 1

Heippa rakkaat! =)

Hetki on vierähtäny siitä kun viimeksi julkaisin. Meinasin viime viikolla tulla erikseen kirjoittamaan ja kertomaan, että lähden viikonloppuna laivalle... Mutta funtsin että ei kai siitä erikseen tarvitse mitään laittaa, tulen höpisemään ummet ja lammet sitten jälkikäteen. :p Toki reissusta on tultu jo joitain päiviä sitten takasin, mutta jotenkin ollut tosi vaikeeta saada kirjoitusta alulle kun on tuntunu siltä, että sitä tekstiä tulee sitten niin kauheesti. =D No nyt aloitin, ja katsotaan milloin lopetan, jos lopetan. ;) Kuten otsikosta voi päätellä, niin kaikki ei varmana tähän ensimmäiseen pätkään mahdu, jatkan joku päivä sitten lisää.
Matkaanlähtö-look.
No juu.. Eli miehellä oli joku kiva etuseteli millä saatiin Silja Symphonylta semmonen "Päivä Tukholmassa -risteily", ja Deluxe-hytti. Perjantaina iltapäivällä oli lähtö Olympiaterminaalista. Ensin kerron yhden vinkin niille, jotka mahdollisesti on autolla menossa satamaan. Ilmeisesti satamaan voi jättää auton kyllä parkkiin pariksi yöksi, mutta se maksaa maltaita. Jos en aivan väärässä ole niin kaksi yötä teki 66€, ja Club One -kortilla sen sai hintaan 58€. Ihan ok alennus tietysti. =) Mutta, jos pieni kävely ei haittaa niin auton voi hyvin viedä parkkiin Kasarmitorin Q-Parkkiin. Siellä pysäköinti maksaa 36€/vrk, mutta mutta...! Club One -kortilla sai olla sen kaksi yötä 30€ hintaan! =D Edullista eikö..?! Ja sehän kortti ja jäseneksi liittyminen itsessään on ilmaista, joten siitä vaan korttia tilaamaan. =)

Oli muuten jännää meikäläisen lähteä sinne reissuun. =) Siitä on pari vuotta kun viimeksi olen ollut laivalla, mutta Ruotsissa olen viimeksi käynyt joskus rippikouluikäisenä, joten siitä en muista oikein mitään. Reissu lähti hyvin käyntiin. Ensin vietiin tavarat hyttiin. Hytti oli kyllä ihan kiva.. Parisänky, ikkuna merelle, iso peili ja pöytä minkä ääressä meikkailla, ja niin pois päin. Hytin hintaan kuului myös minibaarin sisältö (tätä googletettiin etukäteen paljon että oliko niin että samalla hintaa sen sai tyhjätä, ja vastaus on, että kyllä, kaikki ne kuului hintaan). Ainoa ongelma meillä oli, että kun kaappiin kurkattiin, niin siellä oli vaan kaksi Sprite-tölkkiä. =D Mietin että juu ei, nyt mennään infosta kyselemään lisää juotavaa. =D No lähdettiin sinne, se meni ihan hyvin, ne kysyi hytin numeroa ja sanoivat, että käy täyttämässä. Ja kävikin, lopuksi sinne oli tullu vielä pari Spriteä lisää, parit Coca Colat, pari vesipulloa, pari tölkkiä olutta ja pienet kuoharipullot. =)


Ilta menikin sitten siinä kun hörpiskeltiin halpoja kuohareita ja kierrettiin vähän kauppoja. :p Tietysti piti syödäkin. No mä kerron tässä vaiheessa yhden jutun itsestäni. Olen nirso. Niinku tosi nirso. =) Niin toi syömisjuttu ei ollutkaan niin helppo järjestää... Siis toki olisi voinu mennä sinne buffettiin, mutta päätettiin että käydään vähän myöhemmin syömässä jossain ravintolassa. Ainoa tenkkapoo tuli sitten siinä, että oliko missään sitten mitään, mistä mä tykkäisin. :p Mentiin sitten Mundoon, ja siihen olin kyllä tyytyväinen. Sieltä sai härästä tehtyjä lihapullia kermakastikkeella, muussilla ja puolukkahillolla. Eli semmosta hyvää peruskotiruokaa. Puolukkahillon jätin kuitenkin pois, koska... no, se selvisi jo. =D Ruoka tuli todella nopeeta (silloin ei kyllä ollut hirveästi muita ruokailijoita edes paikalla) ja oli mun mielestä kyllä todella hyvääkin. Eikä ollu pahan hintaista, kuitin mukaan 13,50€.

Loppuillasta mentiin katsomaan ravintolaan esitystä. Oli kyllä hyvä meno ja esitys. =) Nukkumaan olisi voinu mennä aiemminkin, kun ajatteli, että aamulla joutui heräämään paljon aikasemmin kuin mihin olen tottunut. Nukkumaan mennessä iski kauhee jännitys. Mä en jotenkin välitä merestä ja siinä maatessa kun tuntui kaikki laivan heilahtelut, niin mielikuvitus laukkasi vähän liikaa... :p Sain joten kuten nukuttua, ja sitten aamulla taas jännitti se olotila minkä kaikki kuohari oli tehny. =D No mutta aamupalalle piti lähteä, ja sitten Tukholmaankin seikkailemaan..




Mä luulen, että tähän on hyvä jättää tarina tällä kertaa. Seuraavalla kerralla kerron lisää kuinka matka jatkui. En tiedä miten voin valita kuvat siihen tarinaan, kun räpsin niitä niin kauheesti reissun aikana. :p
Jatketaan sitten, kivaa viikonloppua kaikille! =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti